17-годишен любител фотограф грабна наградата на публиката

290 младежи участваха с над 1100 снимки в онлайн фотоконкурса „Това е моята Европа“

След оспорвана надпревара 17-годишният Радослав Свирецов от Бургас спечели наградата на публиката като успя да събере над 1400 харесвания на страницата ни във „Фейсбук“ – https://www.facebook.com/europeandi.bg/ с кадър на връх Бузлуджа под звездното небе, наречен „Космическа връзка“. Общо 290 младежи се включиха в онлайн фотоконкурса „Това е моята Европа“ с над 1100 авторски снимки до 23.59 часа на 16 април 2017 г.

Компетентно жури ще определи кой от участниците във фотоконкурса „Това е моята Европа“ да отиде в Брюксел и да посети централата на Европейския парламент, както и неговите подгласници, които ще спечелят дигитален фотоапарат и курс по фотография. Освен победителите журито ще определи и най-добрите снимки, които да бъдат включени във фотоизложбата „Това е моята Европа” от 2 до 16 май 2017 г. в столичната Градска градина пред Народния театър. Български евродепутати ще връчат наградите на победителите по време на откриването на изложбата.

В състава на журито влизат Основателят на катедра „Европеистика” в СУ „Св. Климент Охридски” проф. д-р Ингрид Шикова, фотожурналистът с 24 години стаж във вестник „24 часа“ Десислава Кулелиева, основателят и управител на фотографска агенция „Булфото“ Евгени Димитров, дългогодишният оператор в БНТ Красимир Михайлов и бившият главен редактор на седмичника „Анонс“ и списание „Черга БГ“ Биляна Богоева. Решаващо ще е и мнението на почетните членове на журито – директорът на Българското училище за политика и един от най-добрите икономически журналисти Ирина Алексиева и пресаташето към Информационното бюро на Европейския парламент в София Биляна Църноречка.

Фотоконкурсът на тема „Това е моята Европа“ се организира от Българското училище за политика “Димитър Паница” като част от проекта „Европа и аз“, който се осъществява с подкрепата на Европейския парламент. Целта му е да провокира интереса и ангажираността на младите българи към работата на Европейския парламент и възможностите за тяхното развитие в рамките на Европейския съюз.

В рамките на проекта през юни ще се проведе и дискусионен форум на тема: „Ще гласувам ли на следващите евроизбори и защо?”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *