Йорданка Фандъкова и евродепутати откриват фотоизложбата „Това е моята Европа“

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и евродепутатите Момчил Неков и Илхан Кючюк ще открият фотоизложбата с най-добрите снимки от проведения онлайн фотоконкурс „Това е моята Европа“ в който участваха около 300 младежи с над 1200 фотографии.  Събитието ще се състои на 5 май (петък) от 11.00 часа в столичната Градска градина пред Народния театър.

Всички участници във фотоконкурса „Това е моята Европа“ са добре дошли на откриването на изложбата! По време на събитието ще бъдат наградени и победителите: Марияна Минчева (19 г.) от Карнобат печели за първото място пътуване до Брюксел и посещение на централата на Европейския парламент. Дигитални фотоапарати получават класираната на второ място Виктория Самокварева (26 г.) от Казанлък и Радослав Свирецов (17 г.) от Бургас, който спечели наградата на публиката, а третото място донесе на Йоана Такова (26 г.) от Перник професионален курс по фотография.

Над 40 от най-добрите снимки в конкурса ще бъдат включени във фотоизложбата „Това е моята Европа” и ще могат да се видят до 16 май 2017 г. в столичната Градска градина пред Народния театър.

Фотоконкурсът и изложбата „Това е моята Европа“ се организират от Българското училище за политика „Димитър Паница” като част от проекта „Европа и аз“, който се осъществява с подкрепата на Европейския парламент. В рамките на проекта през юни ще се проведе и дискусионен форум на тема: „Ще гласувам ли на следващите евроизбори и защо?”.

Ако нямате възможност да присъствате на откриването на изложбата, ще можете да го гледате онлайн в реално време на интернет страницата на проекта www.europeandi.bg и на Фейсбук страницата на проекта https://www.facebook.com/europeandi.bg/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *