НА ЖИВО: Как се грижи Европа за уязвимите групи?

Днес, 18 март, от 10:00 часа, в конферентна зала на община Враца, ет. 3, (вход откъм ул. “Петропавловска”), ще бъде проведена дискусия на тема “Какво прави Европа за хората от уязвими групи в контекста на Европейския стълб за социални права?”.

Какво е уязвима група, какво прави ЕС за такива групи, какъв е ефектът от европейските политики, как българската държава и българските общини ги развиват на българска земя – всички тези въпроси могат да бъдат зададени и да им бъде даден отговор на предстоящата след около 2 часа дискусия.

Своят опит и своите съвети ще ни дадат кметът на Враца Калин Каменов, Боян Захариев от Институт “Отворено общество”, Спаска Петрова – сдружение “Нов път”, както и ръководителят на Бюрото на ЕП в България Теодор Стойчев. Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще осигури експерт, който ще говори относно по-специфични детайли в областта.

Събитието ще бъде излъчено на специализираната Facebook страница “Европа и аз“, както и във Facebook страниците на Actualno.com и Expert.bg, както и в този материал.

Включете се в дебата – на място или онлайн, и научете повече за порядките и начина на правене на политика в Европейския парламент и Брюксел!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *