Конкурси

 

АУДИО – ВИЗУАЛЕН КОНКУРС (2019г.)

Напиши, кажи, снимай и спечели посещение в Европейския парламент или една от други три големи предметни награди!

За да си сред щастливците, участвай в конкурса „Европа те чува. Гласувай!”. Ако си на възраст между 18 и 29 години, имаш мнение и аргументи защо трябва да гласуваш на изборите за Европейски парламент през май 2019 г., то този конкурс е за теб.

Спечели посещение в Европейския парламент, видеокамера, телефон или фотоапарат!

Какво трябва да направиш?
• Регистрирай се в платформата на адрес http://ttimv.eu/BSoP и ни изпрати своя уникален линк заедно с материала за участие в конкурса на имейл: konkurs@schoolofpolitics.org;
• Материалът може да е видео с времетраене до 90 секунди, заснето с телефон или камера. В него сподели причината, която те кара да гласуваш на европейските избори през 2019 г. Направи видеото в предпочитаната от теб форма – лично обръщение, анимация, репортаж, документално видео или друго;
• Ако писането е твоят начин за изразяване, напиши есе до 500 думи по темата, прочети го пред камерата или диктофона на телефона си и отново ни го изпрати;
• Видял си някъде около теб аргумент/и, за да гласуваш – там където учиш, живееш или почиваш. Снимай ги и изпрати снимката/снимките за конкурса „Европа те чува. Гласувай!”

Всички аудио-визуални продукти за конкурса могат да се изпращат от 15 февруари до 25 май 2019 г. Задължително е да са придружени с име, фамилия, възраст на автора и телефон за контакт.
Във видеата трябва да открием твоя творчески стил.  Максималният му размер трябва да бъде 1GB. Езикът да е български. При различен език, добавете субтитри на български.

Снимките е нужно да са във формат jpg/jpeg с минимална резолюция 3000×4500 pix на 100 dpi и препоръчителна максимална резолюция 4700×7000 pix на 300 dpi.

Всички материали за аудио-визуалния конкурс „Европа те чува. Гласувай!” трябва да са авторски, да не са участвали в предишни конкурси и да са печелили други награди. Петчленно жури ще избере тримата печеливши. Четвъртият победител в надпреварата ще бъде определен от публиката. Участникът, чиито аудио-визуален продукт е събрал най-много харесвания на страницата ни във „Фейсбук“ –https://www.facebook.com/europeandi.bg/, ще спечели награда като победител на публиката.

Отличените в конкурса „Европа те чува. Гласувай!” ще бъдат обявени до един месец след края на състезанието и наградени на официална церемония през юни 2019 г.

Пълните правила на конкурса можете да видите тук.

 

ФОТОКОНКУРС (2017г.)

Участвайте във фотоконкурса „Това е моята Европа”, който ще се проведе на страницата ни във Фейсбук „Европа и аз”!
Всички любители на фотографията на възраст между 16 и 29 години могат да изпращат своите снимки от 15 февруари до 16 април включително, след като се запознаят с пълните правила за участие.

Фотографиите могат да са в някои от следните подтеми:

  • природни и/или исторически забележителности;
  • култура и изкуство;
  • спорт и развлечения;
  • средата, в която уча, работя и живея;
  • улична (Street) фотография.

Можете да изпратите до пет снимки наведнъж, като попълните формуляра за регистрация по-долу. Всяка снимка трябва да е придружена с кратко описание на кирилица: към коя подтема се отнася, къде и кога е заснета.

Изпратените снимки трябва да са авторски и да бъдат във формат jpg/jpeg. Те трябва да са с минимална резолюция 3000×4500 pix на 100 dpi и препоръчителна максимална резолюция  4700×7000 pix на 300 dpi.

Фотографиите не трябва да са участвали в предишни конкурси и да са печелили други награди.

Две седмици след приключването на конкурса ще бъдат обявени победителите. Ще има много награди, като курс по фотография, фотоапарати и др.

Големият победител ще посети централата на Европейския парламент в Брюксел.

И още – 32 от най-добрите снимки от конкурса ще бъдат включени в изложба от 02 до 16 май 2017 г. в столичната Градска градина пред Народния театър.

Вижте снимките на участниците до момента:„Това е моята Европа”