НА ЖИВО: Разбират ли младите езика на Брюксел?

Днес, 8 март, от 10:00 часа до 13:00 часа в пети корпус на ВТУ, в залата на Библиотечно-информационния център на ул. “Христо Ботев” 19 ще се проведе дебат на тема “Разбират ли младите езика на Брюксел?“. Събитието ще бъде излъчено на специализираната Facebook страница “Европа и аз”, както и във Facebook страниците на Actualno.com и Expert.bg, и в специални секции на двата информационни сайта, а прякото излъчване стартира около 10:00 часа, като картина ще има и в настоящата статия.

ЗАЩО ЩЕ ГЛАСУВАШ НА ЕВРОИЗБОРИТЕ? ОБЯСНИ И СПЕЧЕЛИ ГОЛЕМИ НАГРАДИ!

Бюрократичният език на европейските институции често е объркващ и неясен за дори за хората, които се интересуват от политика, какво остава за тези, за които политиката е по-далечна и по-неразбираема.

Как може да преведем бързо и лесно “брюкселския език” – съвети ще ни дадат специалните лектори на събитието г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на България и бивш български евродепутат, г-н Иван Иванов, доктор по политология, преподавател във ВТУ и зам.-председател на 43-тото Народно събрание, ръководителят на Информационното бюро на Европейския парламент Теодор Стойчев и журналистът и юрист Кирил Вълчев.

Включете се в дебата – на място или онлайн, и научете повече за порядките и начина на правене на политика в Европейския парламент и Брюксел!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *